Provocarile zodiilor

Cum să îți depășești slăbiciunile și provocările zodiei tale

Descoperă cum să îți depășești slăbiciunile și provocările zodiei tale pentru ca fiecare semn zodiacal are niște slăbiciuni și provocări specifice, care îl pot împiedica să se dezvolte și să se împlinească în viață. Aceste slăbiciuni și provocări sunt strâns legate de elementul, calitatea, planeta guvernatoare și casa astrologică a fiecărui semn. Cunoscându-ți slăbiciunile și provocările zodiei tale, poți să îți recunoști și să îți corectezi defectele, să nu mai tii cont de frustrări, să îți înfrunți și să îți depășești dificultățile și să îți crești stima de sine.

Iată care sunt slăbiciunile și provocările fiecărui semn zodiacal în parte și cum le poți depăși:

 • Berbec: Berbecul este un semn de foc, cardinal, guvernat de Marte și asociat cu casa I. Slăbiciunile și provocările Berbecului sunt: impulsivitatea, agresivitatea, egoismul, nerăbdarea, imprudența, competiția excesivă, dependența de acțiune. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a te gândi înainte de a acționa sau de a vorbi, a-ți controla furia și a-ți exprima nemulțumirile în mod civilizat, a ține cont de nevoile și sentimentele celorlalți, a-ți cultiva răbdarea și toleranța, a evalua riscurile și consecințele acțiunilor tale, a coopera și a colabora cu ceilalți în loc să te lupți cu ei, a-ți găsi un echilibru între activitate și relaxare.
 • Taur: Taurul este un semn de pământ, fix, guvernat de Venus și asociat cu casa a II-a. Slăbiciunile și provocările Taurului sunt: lenea, încăpățânarea, materialismul, posesivitatea, gelozia, rezistența la schimbare, dependența de plăceri. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a-ți impune o disciplină și o rutină zilnică, a fi mai flexibil și mai deschis la alte opinii sau soluții, a aprecia lucrurile simple și spirituale ale vieții, a renunța la atașamentele nesănătoase sau toxice față de oameni sau lucruri, a avea mai multă încredere în tine și în partenerul tău, a accepta și a te adapta la schimbările care au loc în viața ta, a-ți controla excesele sau viciile care îți pot afecta sănătatea.
 • Gemeni: Gemenii sunt un semn de aer, mutabil, guvernat de Mercur și asociat cu casa a III-a. Slăbiciunile și provocările Gemenilor sunt: superficialitatea, inconsistența, instabilitatea, indiscreția, minciuna, plictiseala, distrugerea. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a te concentra mai mult pe calitate decât pe cantitate în ceea ce faci sau spui, a fi mai consecvent și mai responsabil în angajamentele sau promisiunile tale, a-ți stabili niște obiective clare și realizabile în viață, a respecta confidențialitatea celorlalți și a nu divulga secrete sau bârfe, a spune întotdeauna adevărul sau a recunoaște când greșești, a-ți găsi niște hobby-uri sau activități care să te stimuleze intelectual și să te împiedice să te plictisești, a-ți dezvolta capacitatea de a construi și a repara lucruri în loc să le distrugi sau să le arunci.
 • Rac: Racul este un semn de apă, cardinal, guvernat de Lună și asociat cu casa a IV-a. Slăbiciunile și provocările Racului sunt: emoționalitatea, sensibilitatea, dependența, pesimismul, melancolia, timiditatea, conservatorismul. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a-ți echilibra emoțiile și a nu te lăsa copleșit de ele, a-ți întări încrederea în tine și a nu te lăsa afectat de critici sau jigniri, a-ți cultiva independența și autonomia în viață, a vedea partea bună și plină de speranță a lucrurilor, a depăși trecutul dureros și a trăi în prezent, a-ți depăși timiditatea și a te afirma în fața celorlalți, a fi mai deschis la noutate și la schimbare.
 • Leu: Leul este un semn de foc, fix, guvernat de Soare și asociat cu casa a V-a. Slăbiciunile și provocările Leului sunt: orgoliul, vanitatea, egoismul, autoritarismul, inflexibilitatea, dramatismul, risipa. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a fi mai modest și mai umil în ceea ce faci sau spui, a nu te lăuda sau a nu cere laude de la ceilalți, a ține cont de nevoile și sentimentele celorlalți, a fi mai democratic și mai tolerant în relațiile cu ceilalți, a fi mai flexibil și mai dispus să negociezi sau să compromiți, a nu exagera sau a nu face o scenă din orice lucru minor, a fi mai econom și mai chibzuit în ceea ce privește banii sau resursele tale.
 • Fecioară: Fecioara este un semn de pământ, mutabil, guvernat de Mercur și asociat cu casa a VI-a. Slăbiciunile și provocările Fecioarei sunt: critica, perfecționismul, anxietatea, rigiditatea, inhibiția, servilismul, ipohondria. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a fi mai tolerant și mai îngăduitor cu tine și cu ceilalți, a nu căuta greșeala sau defectul în orice lucru, a-ți reduce stresul și a-ți relaxa mintea și corpul, a fi mai flexibil și mai spontan în ceea ce faci sau spui, a-ți elibera emoțiile și a-ți exprima sentimentele, a nu te lăsa exploatat sau manipulat de ceilalți, a avea grijă de sănătatea ta fără a exagera sau a inventa boli.
 • Balanță: Balanța este un semn de aer, cardinal, guvernat de Venus și asociat cu casa a VII-a. Slăbiciunile și provocările Balanței sunt: indecizia, superficialitatea, dependența, lenea, cochetăria, compromisul excesiv, frica de conflict. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a-ți asculta intuiția și a lua decizii rapide și clare, a te concentra mai mult pe esență decât pe formă în ceea ce privește oamenii sau lucrurile, a-ți cultiva independența și autonomia în viață, a-ți impune o disciplină și o rutină zilnică, a fi fidel și sincer în relațiile cu partenerul tău, a nu renunța la valorile sau principiile tale pentru a face pe plac celorlalți, a nu evita sau a nu fugi de conflicte ci a le rezolva în mod constructiv.
 • Scorpion: Scorpionul este un semn de apă, fix, guvernat de Pluto (și Marte) și asociat cu casa a VIII-a. Slăbiciunile și provocările Scorpionului sunt: obsesia, gelozia, posesivitatea, răzbunarea, manipularea, distrugerea, autodistrugerea. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a-ți diversifica interesele și activitățile și a nu te concentra excesiv pe o singură persoană sau lucru, a avea mai multă încredere în tine și în partenerul tău și a nu suspecta sau controla tot ce face sau spune, a renunța la atașamentele nesănătoase sau toxice față de oameni sau lucruri, a ierta și a uita greșelile sau ofensele celorlalți și a nu căuta să te răzbuni sau să te victimizezi, a nu folosi sau a nu abuza de puterea sau influența ta asupra celorlalți și a nu le impune voința sau părerea ta, a nu distruge sau a nu arunca lucrurile care îți sunt utile sau valoroase și a nu te expune la pericole sau riscuri care îți pot afecta sănătatea sau viața.
 • Săgetător: Săgetătorul este un semn de foc, mutabil, guvernat de Jupiter și asociat cu casa a IX-a. Slăbiciunile și provocările Săgetătorului sunt: exagerarea, imprudența, superficialitatea, dogmatismul, fanatismul, inconsecvența, fuga de responsabilitate. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a fi mai realist și mai moderat în ceea ce faci sau spui și a nu te lăsa dus de val sau de entuziasm, a evalua riscurile și consecințele acțiunilor tale și a nu te aventura în situații periculoase sau nesigure, a te concentra mai mult pe calitate decât pe cantitate în ceea ce înveți sau cunoști și a nu te mulțumi cu informații superficiale sau incomplete, a fi mai tolerant și mai deschis la alte opinii sau credințe și a nu impune sau a nu judeca pe cei care gândesc altfel decât tine, a fi mai consecvent și mai responsabil în angajamentele sau promisiunile tale și a nu schimba mereu direcția sau planul tău de viață, a-ți asuma responsabilitatea pentru acțiunile și rezultatele tale și a nu fugi de probleme sau de dificultăți.

 • Capricorn: Capricornul este un semn de pământ, cardinal, guvernat de Saturn și asociat cu casa a X-a. Slăbiciunile și provocările Capricornului sunt: pesimismul, rigiditatea, ambiția excesivă, materialismul, egoismul, izolarea, frica de eșec. Poți să îți depășești aceste defecte prin: a vedea partea bună și plină de speranță a lucrurilor și a nu te lăsa copleșit de grijile sau dificultățile vieții, a fi mai flexibil și mai spontan în ceea ce faci sau spui și a nu te încăpățâna sau a nu te împotrivi schimbării, a-ți stabili niște obiective realiste și realizabile în viață și a nu te obseda de succes sau de putere, a aprecia și a manifesta lucrurile simple și spirituale ale vieții și a nu te lăsa corupt de bani sau de bunuri materiale, a ține cont de nevoile și sentimentele celorlalți și a nu te folosi sau a nu călca pe ei pentru a ajunge sus, a te deschide și a te conecta cu ceilalți și a nu te izola sau a nu te închide în tine, a-ți accepta greșelile sau eșecurile ca pe niște lecții de viață și a nu te descuraja sau a nu renunța la visurile tale.

Cum să îți depășești slăbiciunile și provocările zodiei tale pentru zodiile Vărsător și Pești

Vărsătorul și Peștii sunt două semne zodiacale care au multe în comun, dar și multe diferențe. Ambele sunt semne de aer, fixe, guvernate de Uranus (și Saturn) și asociate cu casa a XI-a. Ambele au talente și puncte forte legate de originalitate, inventivitate, progres, umanism, rebeliune, independență, prietenie. Dar ambele au și slăbiciuni și provocări legate de exagerare, imprudență, superficialitate, dogmatism, fanatism, inconsecvență, fuga de responsabilitate.

Cum să îți depășești slăbiciunile și provocările zodiei tale dacă ești Vărsător?

 • Fii mai realist și mai moderat în ceea ce faci sau spui și nu te lăsa dus de val sau de entuziasm. Nu încerca să schimbi lumea peste noapte sau să impui ideile tale revoluționare celorlalți. Nu te aventura în situații periculoase sau nesigure fără a evalua riscurile și consecințele. Nu te crede superior sau infailibil față de ceilalți.
 • Concentrează-te mai mult pe esență decât pe formă în ceea ce privește oamenii sau lucrurile. Nu te mulțumi cu informații superficiale sau incomplete. Nu te pierzi în detalii nesemnificative sau în discuții sterile. Nu te lăsa influențat de aparențe sau de modă.
 • Fii mai tolerant și mai deschis la alte opinii sau credințe și nu impune sau nu judeca pe cei care gândesc altfel decât tine. Nu te încăpățânezi să ai întotdeauna dreptate sau să câștigi orice dezbatere. Nu te izolezi sau nu te separi de ceilalți din cauza diferențelor ideologice sau culturale. Nu te implici în conflicte sau în controverse inutile.
 • Fii mai consecvent și mai responsabil în angajamentele sau promisiunile tale și nu schimbi mereu direcția sau planul tău de viață. Nu renunți la proiectele tale la prima dificultate sau la primul obstacol. Nu îți neglijezi obligațiile sau sarcinile pe care ți le-ai asumat. Nu îți dezamăgești sau nu îți trădezi prietenii sau partenerii.
 • Asumă-ți responsabilitatea pentru acțiunile și rezultatele tale și nu fugi de probleme sau de dificultăți. Nu dai vina pe alții sau pe circumstanțe pentru eșecurile sau greșelile tale. Nu te victimizezi sau nu te plângi de situația ta. Nu te ascunzi sau nu te retragi din fața provocărilor.

Cum să îți depășești slăbiciunile și provocările zodiei tale dacă ești Pești?

 • Echilibrează-ți emoțiile și nu te lăsa copleșit de ele. Nu te pierzi în visare sau în fantezie. Nu te refugiezi în iluzii sau în evadare. Nu te lăsa manipulat sau influențat de ceilalți. Nu îți pierzi contactul cu realitatea.
 • Întărește-ți încrederea în tine și nu te lăsa afectat de critici sau jigniri. Nu te subestimezi sau nu te inferiorizezi față de ceilalți. Nu îți ascunzi sau nu îți negezi talentele și punctele forte. Nu îți sacrifici interesele sau nevoile pentru a face pe plac celorlalți.
 • Cultivă-ți independența și autonomia în viață. Nu te bazezi excesiv pe alții sau pe ajutorul lor. Nu te atașezi nesănătos sau toxic de oameni sau lucruri. Nu îți pierzi identitatea sau personalitatea în relațiile cu ceilalți. Nu te izolezi sau nu te închizi în tine.
 • Vezi partea bună și plină de speranță a lucrurilor și nu te lăsa copleșit de grijile sau dificultățile vieții. Nu te lași pradă pesimismului sau depresiei. Nu te complaci în trecut sau în regrete. Nu îți pierzi entuziasmul sau optimismul. Nu renunți la visurile sau la idealurile tale.
 • Expresă-ți emoțiile și sentimentele și nu le inhibi sau le reprimi. Nu te temi să iubești sau să fii iubit. Nu îți ascunzi sau nu îți negezi nevoile afective sau sexuale. Nu te mulțumești cu relații superficiale sau nesatisfăcătoare. Nu îți trădezi sau nu îți rănești partenerul.

Acestea sunt slăbiciunile și provocările fiecărui semn zodiacal și cum le poți depăși. Nu uita că acestea sunt doar niște tendințe generale și că harta ta natală poate conține și alte elemente care îți influențează dificultățile. De asemenea, nu uita că slăbiciunile și provocările se pot transforma în talente și puncte forte prin muncă, educație și experiență. Depășește-ți slăbiciunile și provocările zodiei tale pentru a te cunoaște mai bine pe tine însuți, pentru a te dezvolta și pentru a te împlini în viață. Astrologia este un instrument valoros pentru a ne descoperi și a ne depăși defectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *