Horoscopul occidental

Diferențele dintre horoscopul occidental și horoscopul chinezesc

Descoperiți diferențele dintre horoscopul occidental și horoscopul chinezesc: Horoscopul european, cunoscut și sub numele de horoscop occidental, se bazează pe poziția constelațiilor în raport cu Pământul și pe mitologia greacă. Horoscopul chinezesc se bazează pe ciclul lunar și pe o legendă despre o cursă între 12 animale. Ambele sisteme au 12 semne, dar diferă în simboluri, origini și modalități de calcul.

Horoscopul occidental și horoscopul chinezesc
Horoscopul occidental

Semnele horoscopului occidental sunt: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Horoscopul european împarte anul în 12 luni și fiecare lună este asociată cu un semn zodiacal.

Zodiacul chinezesc - Anul iepurelui
Horoscopul chinezesc

Semnele horoscopului chinezesc sunt: Șobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Capră, Maimuță, Cocoș, Câine și Porc. Anul 2022 este anul Tigru în horoscopul chinezesc și anul Vărsător în horoscopul occidental. Horoscopul chinezesc împarte anul în 12 perioade de câte o lună lunară și fiecare perioadă este asociată cu un animal zodiacal.

Acest lucru înseamnă că semnele horoscopului normal se schimbă la începutul fiecărei luni solare (de exemplu, pe 21 martie începe zodia Berbec), iar semnele horoscopului chinezesc se schimbă la începutul fiecărei luni lunare (de exemplu, pe 1 februarie 2022 începe anul Tigrului).

Horoscopul occidental se bazează pe ideea că personalitatea unei persoane este influențată de semnul său solar (adică semnul în care se afla Soarele la momentul nașterii). Horoscopul chinezesc se bazează pe ideea că destinul unei persoane este influențat de anul său de naștere (adică animalul care guverna anul respectiv). Totuși, ambele sisteme au și alte elemente care contribuie la caracterizarea unei persoane, cum ar fi planetele sau celelalte semne zodiacale.

Horoscopul european și horoscopul chinezesc au și câteva asemănări. De exemplu, ambele sisteme au o corespondență între semnele zodiacale și cele patru elemente: foc, pământ, aer și apă. De asemenea, ambele sisteme au o suprapunere de jumătate de lună între semnele zodiacale. Astfel, o persoană născută la sfârșitul sau începutul unei luni solare poate avea trăsături ale ambelor semne zodiacale normale. La fel, o persoană născută la sfârșitul sau începutul unei luni lunare poate avea trăsături ale ambelor animale zodiacale chinezești.

Horoscopul occidental și cel chinezesc sunt două modalități diferite de a interpreta influența astrelor asupra vieții noastre. Fiecare sistem are avantajele și dezavantajele sale și poate fi folosit ca un ghid sau o sursă de divertisment. Dacă vrei să afli mai multe despre horoscopul tău normal sau chinezesc, poți consulta următoarele surse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *