Horoscop Rac ♋

Zodia Rac este a patra zodie a zodiacului european și corespunde perioadei dintre 22 iunie și 22 iulie. Este o zodie de apă, feminină, cardinală și negativă. Este guvernată de Luna, care simbolizează emoțiile, sensibilitatea, intuiția și familia. Racul este reprezentat de un animal cu carapace, care își protejează interiorul fragil.

 

Persoanele născute în zodia Rac au o personalitate afectuoasă, grijulie, loială și creativă. Sunt oameni care vor să aibă o viață de familie armonioasă, să își ocrotească cei dragi și să își păstreze tradițiile. Sunt empatici, intuitivi și imaginați. Au o memorie bună și un simț al umorului dezvoltat. Au capacitatea de a se adapta la orice situație și de a-și exprima sentimentele cu ușurință.

 

Dar Racii au și câteva defecte sau vulnerabilități. Pot fi prea sensibili, pesimiști, dependenți și capricioși. Pot fi prea atașați de trecut, de familie sau de obiecte. Pot avea probleme cu încrederea în sine, cu stabilirea limitelor și cu afirmarea de sine.

Horoscop zilnic Rac 2023 ♋

În dragoste, Racii sunt romantici, loiali și devotați. Dar pot fi și posesivi, geloși și manipulatori. Au nevoie de parteneri care să le ofere siguranță, afecțiune și stabilitate. Se înțeleg bine cu zodiile de apă (Rac, Scorpion și Pești) și cu unele zodii de pământ (Taur, Fecioară și Capricorn). Se ciocnesc cu zodiile de foc (Berbec, Leu și Săgetător) și cu unele zodii de aer (Gemeni, Balanță și Vărsător).

 

În carieră, Racii sunt competenți, eficienți și creativi. Dar pot fi și timizi, indeciși și lipsiți de ambiție. Au nevoie de domenii care să le ofere siguranță, varietate și recunoaștere. Se pot descurca bine în meserii legate de educație, sănătate, artă sau gastronomie.

 

În sănătate, Racii sunt rezistenți, dar pot avea probleme cu stomacul, sânii, plămânii sau sistemul limfatic. Pot suferi de afecțiuni digestive, alergii sau stres. Au nevoie de o alimentație echilibrată, de mișcare regulată și de relaxare suficientă.

 

Culoarea zodiei Rac este albastru, care simbolizează legătura ei cu elementul Apă și cu Luna, planeta sa guvernatoare. Nativii acestei zodii sunt sensibili, visători, romantici și protectori, de aceea preferă culorile care exprimă emoție, puritate și calm. Alte culori care le sunt favorabile Racilor sunt alb, verde marin, turcoaz și argintiu. Aceste culori le conferă echilibru, armonie și încredere.